De quiltzusjes Hanneke en Marijke kennen elkaar al 20 jaar. Wat begon met samen quilten is uitgegroeid tot vergelijkbare activiteiten.

Bij verschillende evenementen ontmoetten zij elkaar en uit de altijd gezellige gesprekken groeide het plan samen Landgoed Quiltdagen te organiseren.

Hanneke Kwakkenbos heeft in Tienhoven (bij Maarrssen) een quiltshop waar zij quiltlessen en workshops organiseert. Zij verkoopt in haar winkel en webshop quiltbenodigdheden en stoffen met een Landelijke sfeer. Ook organiseert zij regelmatig quiltrondvaarten in het midden van Nederland. Marijke Tabak heeft in Almen (bij Zutphen) een quilt(web)winkel waar zij quiltbenodigdheden en stoffen met een romantische sfeer verkoopt. In het atelier organiseert zij quiltlessen en workshops. Ook geeft zij samen met haar dochters het tijdschrift 'het Klossie' uit en organiseert zij Klossie challenges en Klossie verwendagen.

Hoe ziet een Landgoed Quiltdag eruit?

Een quilt-verwendag op een bijzondere locatie, in een koetshuis of kasteel.

  • koffie of thee met gebak en een heerlijke lunch
  • een dagworkshop inclusief een gratis patroon
  • je werkt met eigen stofjes of schaft een materiaalpakketje aan om mee te werken
  • een rondleiding in de tuinen of het kasteel
  • een 'beleving' in stijl met leuke prijzen
  • naar huis met een goodiebag met 'stoffige' verrassing van beide winkels

 


Natuurlijk zijn de winkels van Atelier Hartendief en Quiltshop Vlijtig Liesje tijdens de workshopdag aanwezig om lekker in te snuffelen.